MTK kajak-kenu vízitelep 2022

Egy újabb lehetőség az evezős sportok szerelmeseinek, hogy kényelmesen, szárazon vízre szálljanak. Ugyan erről a stégről, csak az MTK klub színeiben evező sportolók tehetik meg, de mindenki előtt nyitva a lehetőség a fejlesztésre.

A csere nem volt egyszerű. A megsüllyedt acélvázas - fémhordós kialakítású rendszer elbontása az MTK szervezésében történt és több napig tartott. Daru segítségével zajlott az egyes részek kiemelése és rengeteg rozsdás fémhulladék maradt utána. Nem egy környezetbarát kivitelezés volt, azt meg kell hagyni.

Összehasonlítás képen az új, újrahasznosítható műanyagból és könnyű alumínium hídon megközelíthető Masterdock rendszert daru segítsége nélkül egy nap alatt raktuk össze. Ami még az új rendszer pozitív hozadéka, hogy bármikor ugyanennyi idő alatt elbontható, ha szükséges akkor pedig átvariálható vagy bővíthető, amit éppen az adott helyzet megkíván.

A telepítés is tartogatott kihívásokat, úgy, mint a hirtelen beköszöntő áprilisi ősz a teljes időjárási arzenál - eső, szél, felhők, napsütés – felvonultatásával, valamint először próbáltuk a DUPLA híd szélességet alkalmazni. Nem volt egyszerű a part és a rendszer síkját a két, szorosan egymás mellett rögzített híddal összekötni, de a végén kitartásunkat siker koronázta és összeállt a rendszer.

Zárásként néhány fotó, hogy érzékelhető legyen miről is beszélünk.

 

Régi acélvázas stég:

 

 



 

Masterdock rendszer: