Gyenesdiás Lídó strand

A pandémia sújtotta időszak, rövid és intenzív nyarának egyik meghatározó építése volt. A Gyenesdiási önkormányzat már az év elején megkeresett minket és vázolta tervét, miszerint a felújított családcentrikus Lidó strand egyik fő elemeként szeretnének egy úszóstéget, amit a felnőttek és a kicsik is bátran használhatnak.

Elmondásuk szerint látták, próbálták már a termékünket, nagyon tetszett nekik a moduláris megoldás, hogy télen egyszerűen elbontható és nem utolsó sorban a gondozásmentes felülete, na meg a környezetét nem terhelő anyaghasználat.

Többfunkciós felhasználásra szánták pl. napozásra, vízbe jutáshoz a stég fürdőlétráin, esetleges csónak kikötésre is.

Június elejét céloztuk meg építés szempontjából, amikor is még a strand kivitelezése nem fejeződött be, az időjárás pedig változó arcát mutatta, így az úszómű telepítése is kalandos volt.

Az elemeket egy szomszédos kikötő vízi bekötő útján raktuk össze és innen úsztattuk fel több nagyobb darabban a megjelölt helyére.

Gyenedias_3_
Gyenesdias_1_
Gyenesdias_2_

Ezután következett a híd parti rögzítése, amit utána összekötöttünk az úszóstéggel, amely így elnyerte végső formáját.

A következő lépés az úszóstéget a mederhez rögzítő oszlopok elhelyezése volt. Nem egyszerű feladat, összesen 20db néhol (vízmélységtől és iszapvastagságtól függően) akár 5-6m hosszú acél oszlopok talajba rögzítése.

De a nap végén mindenki örömére összeállt a stég és várta a strand nyitást és hogy a fürdőzők birtokba vegyék.

Gyenesdias_4_
Gyenesdias_5_

Nagyon örülünk, hogy részesei lehettünk ennek a projektnek és az önkormányzattól kapott visszajelzések alapján teljes mértékben meg vannak elégedve az úszóművel, azt hozza, amit elvárnak tőle.

Ha kíváncsi vagy több munkánkra, kérlek kattints a linkre - Referencia